Pogoji poslovanja


Splošni pogoji spletne trgovine Petriotgin.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu kupecov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje PETRIOT proizvodnja in trgovina d.o.o., Mlinska pot 23, 1231 Ljubljana Črnuče, 1231 Ljubljana Črnuče, matična številka: 8659656000, davčna številka: SI84583185, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec). Smo DDV zavezanec. Transakcijski račun št. SI56 6100 0002 4138 603  odprt pri Delavski hranilnici.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine PETRIOT, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med  Petriot in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnem mestu družbe Petriot.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnem mestu PETRIOT.

Vrste kupcev

Prodaja alkoholnih pijač ni dovoljena osebam mlajšim od 18 let.
Vsak obiskovalec strani PetriotGin lahko opravi nakup v spletni trgovini Petriot.

Dostopnost informacij

Petriot se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju Petriot (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko kupec v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba PETRIOT ažurira in spreminja.
• Artikel z oznako “Novosti” je na novo dodan artikel v ponudbo.
• Artikel z oznako “Trenutno ni na zalogi” trenutno ni dobavljiv.
• Artikel z oznako “Razprodano” ni več dobavljiv.

Naročilo

Naročanje poteka v slovenskem ali angleškem jeziku. Izdelke se izbira in naroča iz seznama izdelkov na PETRIOTGIN.COM. Vsi izdelki so na voljo do odprodaje zalog.
Postopek naročanja:

 • Kupec izbere želeni izdelek tako, da kline na ikono »Nadaljuj na blagajno«.
 • Pred zaključkom nakupa posreduje podatke, potrebne za izvedbo naročila, in sicer: ime, priimek, naziv podjetja (v kolikor gre za pravno osebo), državo/ regijo, naslov prebivališča (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj), telefonsko številko, e-poštni naslov.
 • V kolikor je dostava na drug naslov pa še telefonsko številko in naslov za dostavo (ulica, številka ulice, poštna številka, kraj, država)
 • (v nadaljevanju vsi navedeni podatki enotno poimenovani tudi “podatki o kupcu”)
 • Z označitvijo mesta pred »Prebral/-a sem in se strinjam s pogoji poslovanja spletne strani« kupec izjavlja, da v celoti razume in soglaša s SPP, da ima ustrezno poslovno sposobnost za sklenitev kupoprodajne pogodbe (oz. da mu le-ta ni bila omejena ali odvzeta) ter da je polnoleten. S klikom na »kupite sedaj« se naročilo posreduje v informacijski sistem Petriot d.o.o..
 • Kupoprodajna pogodba med Petriot in kupcem je sklenjena v trenutku, ko PETRIOT kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). S tem postanejo vse cene in drugi pogoji, kot izhajajo iz oddanega naročila, fiksirani in veljajo tako za PETRIOT kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.
 • Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Petriot.

Načini plačila

Petriot omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po predračunu
 • Plačilo po povzetju – Blago plačate dostavljavcu, ko vam le-ta dostavi naročeno blago.
 • Plačilo s kreditno kartico (platforma Stripe)
 • Plačilo preko plačilnega sistema Paypal

POŠTNINA PO SLOVENIJI IN NA HRVAŠKEM JE BREZPLAČNA,

Plačilo po predračunu

Blago lahko poravnate na transakcijski račun št. SI56 6100 0002 4138 603  odprt pri Delavski hranilnici po ponudbi, ki jo prejmete na vaš elektronski naslov in vam ga samodejno izdela spletna trgovina. Veljavnost izdelane ponudbeje 5 dni od izvršenega naročila. V primeru, da vašega plačila v petih dneh po izvršenem naročilu ne bomo prejeli na naš TRR bomo smatrali, da odstopate od pogodbe in bomo naročilo preklicali. Dokončno potrditev naročila smatramo rok, ko znesek v višini naročila prejmemo na naš TRR račun. Istočasno dan po prejemu plačilu začne teči tudi dobavni rok, ki je objavljen na strani artikla.

Plačilo preko platforme PayPal

Nakazilo na naš transakcijski račun lahko izvedete tudi preko spletne banke Paypal. Plačilo pošljete na naš poslovni email naslov: ilove@petriotgin.com oz. plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali predračuna po tem, ko oddate naročilo. Pri plačilu obvezno navedite točen sklic in nam tako omogočite, da informacijo o plačilu avtomatično prenesemo v naš informacijski sistem in si tako zagotovite hitrejšo izvedbo. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.

Koncept plačevanja preko Paypala velja za zelo preprostega, tako da na internetni strani https://paypal.com odprete svoj osebni Paypal račun. Za plačevanje preko Paypal morate biti imetnik elektronskega naslova in ene izmed kreditnih kartic: Visa, Mastercard, American Express.

Ta koncept plačevanja je zelo varen in enostaven. Za potrditev vašega računa bo PayPal opravil manjšo transakcijo. V opisu transakcije boste na vaši banki našli kodo, ki jo vnesete v aktivacijski sistem podjetja PayPal. Po verifikaciji boste lahko opravljali nakupe. Rok potreben za verifikacijo je tja do 7 dni.

Plačevanje preko PayPal je eden varnejših na internetu, ker vaših podatkov o kreditni kartici ne dajete prodajalcem. Podatke o vaših karticah ima le podjetje PayPal, ki je registrirano kot banka v EU, ki ima te podatke visoko zaščitene (kot veljajo pogoji za banke), tako da ste lahko prepričani v varnost nakupa.

PayPal ima tudi razvit nadzor nad trgovci in kupci, tako da vaše plačilo ni ogroženo v nobenem primeru.

Plačilo izdelkov je na naši strani zelo preprosto. Ko potrdite naročilo izberete možnost plačila preko PayPal-a in preusmerjeni boste na stran v lasti PayPal-a. Pri preusmeritvi se bodo prenesli vsi potrebni podatki za izvedbo transakcije oz. plačila naročenega blaga. Vpišete se v vaš račun PayPal in potrdite plačilo. Po elektronski pošti boste prejeli potrdilo plačila tako s strani PayPal-a kot nas.

Izdaja računa

PETRIOT po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca ali ga priloži sami pošiljki.
V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za kupljene artikle ob njihovem prevzemu.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Vaša končna cena je vedno tista, ki je objavljena v spletni trgovini na naslovu Petriotgin.com.

Objavljene cene na strani artikla veljajo za vse vrste plačil pod zgoraj navedenimi pogoji in že vključujejo strošek dostave.


Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino

Postopek obveščanja o nakupu

 1. Petriot naročilo
  Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Petriot naročilo pregleda in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Petriot lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 2. Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem
  Petriot v dogovorjenem roku artikel pripravi in odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Petriot v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.
  V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti po e-mailu na naslov ilove@Petriotgin.com. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

Pravica do odstopa kupca od pogodbe

Petriot v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kontakt v primeru zamude pri dostavi oziroma v primeru pritožbe. V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti po e-mailu na naslov ilove@Petriotgin.com. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.
Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.
Odstop od pogodbe kupec sporoči preko e-pošte na e-naslov prodajalca: ilove@petriotgin.com.
V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeti artikel vrne po pošti ali osebno (po predhodnem dogovoru) na naslov skladišča podjetja: PETRIOT d.o.o., Mlinksa pot 23, 1231 Ljubljana Črnuče.
Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:
za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu kupecov (neuradno prečiščeno besedilo).

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v prvem koraku izberete opcijo račun na podjetje in potrdite strinjanje s pogoji poslovanja.
Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe. Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za kupce (fizične osebe).
Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno.

Dostava

Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk na območju Slovenije je GLS, vendar si Petriot pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.
Naš partner pakete dostavlja na naslov, vnešen ob oddaji naročila.
Ker dostavna služba artikle dostavlja znotraj delovnega se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov. Na primer v službo.
Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, bolnišnica, študentski ali dijaški dom itd.), bo dostavljavec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnje ukrepanje. Ponavadi zadošča obisk najbližje pošte, lahko pa jih pokličete, da vam pošiljko ponovno brezplačno dostavijo.

Varovanje osebnih podatkov

Petriot uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Petriot v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.
Petriot se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1.
Kupec se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Kupec s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.
Kupec lahko kopijo naročila pridobi na podlagi zahteve, v kateri navede podatek v zvezi opravljenim naročilom, ki jo pošlje po elektronski pošti na naslov ilove@Petriotgin.com Ponudnik pošlje kopijo pogodbe na elektronski naslov, ki je bil veljaven v času nakupa oz. po pošti na naslov kupca, ki je bil podan v času nakupa. Pogodba se hrani za čas, potreben za hrambo tovrstnih listin skladno z zakonodajo oz. računovodskimi standardi.
Obseg uporabe podatkovnih baz in pravice intelektualne lastnine
Kupci spletnega portala morajo upoštevati naslednja dejstva:
• da so podatkovne baze v informacijskem sistemu Petriotgin.com (v celoti in kot posamezni deli sistema) varovane v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah,
• da so podatki v spletnih storitvah Petriotgin.com del podatkovnih baz v smislu določb Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah,

Komunikacija

Petriot bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.
Oglasna elektronska sporočila Petriot bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj Petriot bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo kupca, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Petriot izrecno spoštoval.
 • Oglasna sporočila Petriot bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
Petriot omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Petriot pregleda. Petriot ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni Petriot ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Petriot dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Petriot ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Petriot, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Petriot.
Petriot ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Petriot mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Petriot ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Omejitev odgovornosti

Petriot se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Petriot ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Petriot kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.
Petriot ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Petriot v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.
V nobenem primeru Petriot ne odgovarja za kakršno koli škodo, vključno, vendar ne omejeno na kakršno koli posebno, kaznovalno, posredno, naključno ali kakršno koli posledično škodo, ki izhaja iz ali je v kakršni koli povezavi:

 1. s kakršnokoli uporabo oz. nezmožnostjo uporabe (občasnim nedelovanjem) petriotgin.com ali katerekoli vsebine, najdene tukaj oz. objavljene na spletni strani ali s strani kupca;
 2. z dejanji katerih koli drugih kupec;
 3. kakršno koli škodo ali viruse, ki lahko okužijo vaš računalnik, telefon, tablični računalnik, opremo ali drugo lastnino zaradi dostopa, uporabe ali brskanja na tej spletni strani ali prenosa katerega koli gradiva, podatkov, besedila, slik, videoposnetkov ali zvoka s spletne strani. Prav tako Petriot ni odgovoren za izgubo le-teh, ki bi nastala z uporabo petriotgin.com

Pritožbe in spori

Petriot spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu kupcev. Petriot se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.
V primeru težav se kupec s podajalcem Petriot lahko poveže po elektronski pošti na ilove@Petriotgin.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ilove@Petriotgin.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Petriot se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Petriot prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi Petriot d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Petriot, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo kupcem tukaj.
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.
Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov.


Pogoji veljajo od 5. januar 2021.