Zapisi iz destilarne


 • Poslovna darila – edinstvena in praktična ideja!

  Poslovna darila – edinstvena in praktična ideja!


  Svet poslovnih daril je poln izzivov. Želimo si poiskati nekaj izvirnega, kar bo izrazilo spoštovanje in hkrati predstavljalo našo znamko. V zadnjem času se vse pogosteje izkaže, da je gin odlična izbira za obdarovanje poslovnih partnerjev, sodelavcev ali strank. Zakaj?

  Več o tem

 • Priljubljenost gina – top 4 razlogi!

  Priljubljenost gina – top 4 razlogi!


  Gin je postal ena izmed najbolj zaželenih pijač in to ni zgolj modna muha. Predstavljamo ključne razloge, ki so prispevali k rastoči priljubljenosti gina!

  Več o tem

 • Mocktajl ali brezalkoholni cocktail – kako ga pripraviti?

  Mocktajl ali brezalkoholni cocktail – kako ga pripraviti?


  Mocktajl ali brezalkoholni cocktail je osvežujoča pijača, pripravljena iz mešanice različnih sokov, sirupov, sadja, zelišč in drugih sestavin, ki ne vsebujejo alkohola.

  Več o tem

 • Popularni koktajl recepti za 2024

  Popularni koktajl recepti za 2024


  Kateri način pitja gina je najboljši? Odgovor je preprost – gin pijte tako, kot vam najbolj ustreza. Lahko pijete čistega, lahko mu dodate led, lahko mu dodate kakšno sestavino in zmešate okusen koktajl … kar vam najbolj ustreza, vam je najbolj okusno. V tem članku so zbrani najbolj popularni koktajl recepti.

  Več o tem

 • Vermut – Izvor, Izdelava, Uživanje in Vrste

  Vermut – Izvor, Izdelava, Uživanje in Vrste


  V svetu pijač redko najdemo tako bogato in zapleteno zgodovino kot pri pijači vermut (ang. vermuth),  ki navdihuje že več kot dve tisočletji. Izvira iz starodavne tradicije, ki se je prepletala z različnimi kulturami in geografskimi območji. 

  Več o tem

 • Začimbe za gin

  Začimbe za gin


  Vsaka sestavina ginu daje različne note in poudari drugačne okuse. Okus je odvisen tudi od njene količine v recepturi in načina destilacije ter kombinacije z drugimi sestavinami. Skupna kombinacija vseh teh sestavin ustvari edinstven in kompleksen okus ginov, ki je lahko osvežujoč, začinjen, pikanten, zeliščen ali bogat z notami citrusov, odvisno od recepta in tehnike…

  Več o tem

 • Spletni forum destilarna.si

  Spletni forum destilarna.si


  V začetku meseca je s podporo ekipe PetriotGin-a zaživel spletna stran/forum o destilaciji, ki je namenjena vsem ljubiteljem destilacije.

  Več o tem

 • Kje kupiti dober in kvaliteten gin?

  Kje kupiti dober in kvaliteten gin?


  Kako prepoznati dober gin? Katere so glavne sestavine kakovostnega gina? Preberite, na kaj vse morate biti pozorni ob nakupu gina!

  Več o tem

 • Craft Gin

  Craft Gin


  V čem se craft gin in njegova destilacija razlikujeta od ostalih – komercialnih izdelkov? Zakaj imajo potrošniki občutek, da pijejo bolj kvalitetno pijačo? Cena?

  Več o tem

 • Slovenski gin

  Slovenski gin


  Gin je alkoholna pijača, ki je v zadnjem desetletju doživela pravi preporod po vsem svetu, vključno s Slovenijo. Spoznajte nas in naše vrhunske izdelke.

  Več o tem

 • Vrste gina

  Vrste gina


  Obstajajo različne vrste gina. Razlikujejo se po načinu destilacije ali po izbranih dodatkih. Predstavljamo vam nekaj najpogostejših.

  Več o tem

 • Bathtub gin stil

  Bathtub gin stil


  Bathtub je stil gina, ki se lahko proizvaja doma, saj ni potrebno imeti destilacijske opreme. Okus željene pijače se pridobi z namakanjem zelišč.

  Več o tem

 • Brezova voda

  Brezova voda


  Brezovo vodo ali brezov sok že dolgo hvalijo kot rešitev za vse – od želodčnih bolezni do večne mladosti. Čeprav sam sok morda ni čaroben, njegove zdravilne lastnosti zagotovo so.

  Več o tem

 • 1. Mednarodni festival žganih pijač

  1. Mednarodni festival žganih pijač


  V soboto, 15.4.2023 je Društvo ljubiteljev domače žganjekuhe v Stični organiziralo prvi mednarodni festival žganih pijač – Slovenija 2023.

  Več o tem

 • Domači Gin – recept

  Domači Gin – recept


  Gin je trenutno najbolj priljubljena in »vroča« pijača. Ta pijača, ki je tako kompleksna, aromatična, raznolika in polna okusov, je v osnovi precej preprosta. Kako ga narediti doma, brez postopka destilacije in ostale drage opreme?

  Več o tem

 • Kozarci za gin (in tonic)

  Kozarci za gin (in tonic)


  Gin lahko postrežemo v klasičnih visokih kozarcih, majhnih kozarcih za žgane pijače, v kozarcih za martini ali v kozarcih s pecljem. Zadnje čase so najbolj priljubljeni kozarci za gin s pecljem in veliko čašo. Vse je odvisno od posameznikovega okusa, stila in dane priložnosti. Se sprašujete, če je kozarec, v katerem postrežete gin, res pomemben?…

  Več o tem

 • Adriana

  Adriana


  Legenda o nastanku Jadranskega morja in o navdihu pri ustvarjanju našega posebnega modrega slovenskega gina iz serije Slovensko primorje – Adriana.

  Več o tem

 • Negroni

  Negroni


  Negroni je priljubljen koktajl, ki se ponavadi postreže kot aperitiv, pred obrokom. Ta mešanica je značilna po svojem močnem in kompleksnem okusu, ki izhaja iz kombinacije gin-a, sladkega vermuta in grenkega aperitiva Campari. Postal je eden najbolj prepoznavnih italijanskih koktajlov in je priljubljen po vsem svetu.

  Več o tem

 • Razlika med Ginom in Brinjevcem

  Razlika med Ginom in Brinjevcem


  Ali poznate razliko med ginom in brinjevcem? Oba sta destilirani alkoholni pijači z visoko stopnjo alkohola. Prav tako imata značilen okus po brinovih jagodah, vendar se razlikujeta se po sestavi, okusu, proizvodnji in načinu uporabe.

  Več o tem

 • Akvavit

  Akvavit


  Ime te znane skandinavske žgane pijače izvira iz latinskih besed aqua vitae, kar pomeni voda življenja. Že v prvih destilarnah so verjeli, da je žgana pijača zdravilna tekočina, s katero so zdravili marsikatere bolezni in lajšali bolečine.

  Več o tem