Negroni


Negroni je priljubljen koktajl, ki se ponavadi postreže kot aperitiv, pred obrokom. Ta mešanica je značilna po svojem močnem in kompleksnem okusu, ki izhaja iz kombinacije gin-a, sladkega vermuta in grenkega aperitiva Campari. Postal je eden najbolj prepoznavnih italijanskih koktajlov in je priljubljen po vsem svetu.

Negroni je priljubljen koktajl, ki se ponavadi postreže kot aperitiv pred obrokom. Ta mešanica je poznana po svojem močnem in kompleksnem okusu, ki izhaja iz kombinacije gina, sladkega vermuta in grenkega aperitiva Campari. Postal je eden najbolj prepoznavnih italijanskih koktajlov in je priljubljen po vsem svetu.

Zgodovina negronija

Koktajl je nastal je v Firencah v Italiji leta 1919. Legenda pravi, da ga je izumil graščak po imenu Camillo Negroni, premožen gospod, trgovec in svetovljan. Zaželel si je močnejši aperitiv kot običajen Americano (koktajl iz Camparija, sladkega vermuta in sode), zato je naročil gin namesto sode. Zanimiv je tudi podatek, da je bilo drugo ime za koktajl “Americano” Mi-To. To pa izhaja iz mest, kjer sta se proizvajali te priljubljeni grenčici – Milano (Campari) in Torino (Martini Roso – Vermouth).

Okus Negronija je močan in grenak, z blagim dotikom sladkosti. Če niste navajeni močnih koktajlov, ga lahko prilagodite s povečanjem količine sladkega vermuta. V kozarcu mora vedno biti rezina sveže pomaranča. Oglejte si recept za negroni coctail.

Koktail se je sprva imenoval “Americano bolder”, vendar je kmalu postal znan kot Negroni. Po drugi svetovni vojni je koktajl postal priljubljen v ameriških barih in s tem tudi del koktajl kulture po vsem svetu.

Negroni je odličen aperitiv, ki se dobro poda s prigrizki, kot so sir, oljke, oreški in suši. Je priljubljena izbira med pivci, ki uživajo v bogatem in kompleksnem okusu koktajlov.