Prenovljena embalaža za GIN


Naši gini v novi podobi – najbolj priljubljeni izdelki so dobili prav posebno oblikovano embalažo, ki jih naredi še bolj privlačne in praktične za naše kupce.

Po treh letih obstoja so naši najbolj prodajani izdelki dobili novo podobo – za njih smo izdelali kartonaste grafične škatle (embalaža), katere kupci na polici ne morejo spregledati. Oblikovanje smo prepustili oblikovalki Kristini Smodila.

Koncept škatel se povezuje z izvorom samih sestavin – na vrtu, travniku, grmovju ali na drevesu, kjer ob sončni legi uspevajo le najboljše arome.

Vsaka bilka, vsak plod in cvet dodajo delček v to krasno zgodbo, predvsem pa izpolnjen okus. Klasični stil etikete smo pomešali z dodatkom botaničnih elementov, ki lepo zmehčajo obliko in nas ponesejo v kraje z lahnim vetričem, toploto in omamnimi vonji narave.

Ob lično izdelani embalaži smo ustvarili tudi zgibanko s celostno predstavitvijo naše destilarne in naših izdelkov.

Naša trenutna ponudba ginov

Serija ginov Bela krajina

Green George / Zeleni JurijNaš prvi večkrat nagrajeni gin je gin  izbranega okusa, s katerim smo se poklonili raznoliki slovenski pokrajini – Beli Krajini. Po belokranjski folklori je Zeleni Jurij dobri mož, odet v brezovo listje, ki prinaša prebujanje, obilje in rast. Belokranjci mu zato vsako pomlad široko odprejo duri svojih domov. To tradicijo izražajo skrbno izbrane lokalne sestavine v ginu Zeleni Jurij, tipične za Belo Krajino: brezova voda, šipek, bezeg, kamilica in rman.

Fair Ann / Lepa Anka – Okus kumine, brinovih jagod, kopra, komarčka z dodatkom belokranjskega medu in s počitkom v hrastovem sodu nas spomni na pokrajino in njeno kulinariko. Ginu Lepa Anka v „akvavit” stilu daje kumina posebno aromatično noto in značilen okus, ki nas popelje v Belo krajino. Tam nas belokranjske gospodinje  toplo sprejmejo z belokranjsko pogačo, začinjeno s kumino. Sestavine v gin Lepa Anka so značilne za to raznoliko pokrajino in njeno kuhinjo.

Ciciban Belokranjsko serijo zaokržuje “brezalkoholni” gin t.j. brezalkoholni destilirani napitek  iz naravnih destilatov rastlin, vode in citronske kisline.

Serija ginov Slovensko primorje

Belin je prvi slovenski gin, ki je izdelan po tradicionalni metodi imenovani  bathtub (namakanje v kadi). Za to metodo je značilno, da se izbrana zelišča namaka v alkoholu – v našem primeru v predhodno pripravljenem destilatu gina. Namakanje zelišč je tudi razlog, da  izdelek pridobi rahlo barvo. Glavne sestavine so: Žajbelj, šetraj in citrusi in ščepec Piranske soli.


Adriana – Navdih za ustvarjanje našega modrega gina smo našli v legendi o nastanku Jadranskega morja. Moder barvni odtenek, ki se ob dodatku tonika čarobno spremeni v vijoličnega (tako kot so se spreminjale oči lepe Adriane),  izvira iz cvetov metuljastega graha (butterfly pea). Botanika v ginu je tipično primorska, saj vključuje rožmarin, timijan, sivko, limetine liste in kanček morske 

Nove izdelke že lahko najdete v naši gin trgovini.